Szakkollégium lett a Honvédségbe lépett Orbán Gáspár diákszervezetéből

2019. augusztus 2., 07:34

Szerző:

Szakkollégiumnak minősítette az Oktatási Hivatal a Joghallgatók Önképző Szervezetét, amelynek Orbán Gáspár is alapítótagja - szúrta ki a 24.hu.

7 év működés, összesen több, mint 100 tag és 70 gyakorlati, illetve elméleti kurzus, 6 tudományos kutatóprojekt, 5 Atomvita és számtalan nagyelőadás, 2 konferencia és lassan 2 Nyári Egyetemmel a hátunk mögött büszkén jelentjük be, hogy az Oktatási Hivatal a Joghallgatók Önképző Szervezetét deklaratív hatállyal, 2016. október 28-ra visszamenőleg szakkollégiumnak minősítette

– osztotta meg Facebookon a szervezet.

"A Joghallgatók Önképző Szervezete az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának legifjabb jogszakmai szervezete. 2012. februárjában határozta el magát egy csoport elsős joghallgató arra, hogy túllépvén a tantervben lefektetett szigorú határon egymást segítve, önképzéssel bővítik tovább ismereteiket" - írják a bemutatkozásban a honlapon.

A 24.hu szerint az alapítók között volt Orbán Gáspár is: a Jogászok Önképző Szervezetét azután hozta létre, hogy rövid tagság után kilépett a Fidesz-alapítók szakkollégiumából, a Bibóból - emlékeztet a lap.

Orbán Gáspár jelenleg a Honvédség kötelékében van, miután a Felház nevű keresztény ifjúsági mozgalma megszűnt.