Szabó Tímea: az államtitkárok béremelését adják oda az egészségügyieknek, cserébe az államtitkárok kapjanak egy-egy láda almát

2020. május 16. 17:20 - szerző: 168 Óra

„Megihletett a fideszes Németh Szilárd néhány nappal ezelőtti posztja, amiben almát osztott megbecsülése jeléül a csepeli mentősöknek. Azt gondolom, a megbecsülésnek ezt a rendhagyó formáját az élet más területeire is át kell ültetni – írja a párbeszédes Szabó Tímea a Facebookon.

Íme Németh Szilárd almaosztása:

Szabó ki is fejti, mire gondolt:

„Szeretnék is rögtön példát mutatni, ezért a mai napon benyújtottam egy törvényjavaslatot, amely az államtitkároknak adott 35%-os béremelést átcsoportosítja az egészségügyi dolgozóknak, az államtitkároknak viszont a kormány – a legmagasabb megbecsülése jeléül, vagy ahogy Németh Szilárd fogalmazott: „Köszönet, tisztelet és elismerés” gyanánt – egy-egy láda almát köteles biztosítani. Biztos vagyok abban, hogy az egészségügyi dolgozók nem veszik zokon, ha nem almában, hanem pénzügyi elismerésben részesíti őket az Országgyűlés"

És íme Szabó Tímea teljes posztja:

Emlékeztetnénk, hogy az államtitkárok népes közösségében van olyan prominens is, aki mostanában viszont vadhúst osztogat a kórházak előtt: