Elbontották a kordont a gárdonyi szabadpartról

2020. július 10., 22:10

Szerző:

Eltűnt a kerítés a gárdonyi szabadpartról néhány nappal az után, hogy kitették köré a kordont − számolt be róla az RTL Híradó.

A város egyik kedvelt fürdőhelyét két hete zárták körbe fémkerítésekkel, épp akkor, amikor beköszöntött a kánikula. A szabadstrandként használt területet az oda járó helyiek és nyaralók szeretnék tovább használni. Tóth István, a város fideszes polgármestere viszont inkább a város többi fürdőhelyét fejlesztené. Közölte, hogy a kerítés elbontásához nincs köze, hivatalos értesítést sem kapott a kivitelezőtől. 

Az érintett partszakasz hivatalosan nem szabadstrand, és a településen van hat fürdőhely. A város önkormányzata inkább ezekre költene. A csatorna szerint a terület funkciójáról várhatóan jövő héten dönt a képviselő-testület.

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.