Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Szabadságra ment az orvos, ezért gyógyultnak nyilvánították és hazaküldték a beteget Gyulán

2019. július 19. 08:05 - szerző: 168 Óra

Szabadság miatt bezárt a Békés Megyei Központi Kórház gyulai bőrgyógyászati fekvőbeteg osztálya – írja a Népszava. A lap egyik olvasója számolt be arról, hogy édesanyjának karján június végén gennyes hólyagok jelentek meg. Először a Békés Megyei Központi Kórház gyulai rendelőintézetének bőrgyógyászati osztályára mentek, de innen tovább küldték őket a sürgősségire, mert a bőrgyógyászaton mindenki szabadságon volt. A nőt a sürgősségiről a kórházi bőrgyógyászatra küldték, ahonnan már nem is mehetett haza, befektették a kórházba.

Két hétig volt az osztályon, állapota ugyan javult, de még nem volt egészséges, mégis gyógyultnak nyilvánították, és hazaküldték, mert a főorvos szabadságra ment, két rezidenssel pedig nem működhetett az osztály. 

A Népszavának nyilatkozó férfi azt mondta, nem csak édesanyját, az osztályról mindenkit hazaküldtek. A történet azért is érdekes, mert egész Békés megyében csak Gyulán van bőrgyógyászati fekvőbeteg osztály.

A kórház a lapnak nem tagadta, hogy az orvos szabadsága miatt ideiglenesen bezárt az osztály, annyit írtak: „a Békés Megyei Központi Kórház mindkét telephelyén a bőrgyógyászati járóbeteg-ellátás és az ügyelet is fenntartott, a társosztályok (például belgyógyászat) besegítenek, ha szükség lenne fekvőbeteg-ellátásra. A betegellátás a nyári szabadságolások ideje alatt sem szünetel.”