Milliókat kapnak ki nem vett szabadságukért a távozó fideszes polgármesterek, Borkai Zsolt viszont minden szabadságát felhasználta

2019. november 27., 10:34

Szerző:

Milliókat kapnak szabadságmegváltás címen azok a távozó polgármesterek, akik éltek azzal a lehetőséggel, hogy nem feltétlenül kell kiírni az összes szabadságukat az adott évben, mint az egyszerű munkavállalóknak. Az ötéves ciklusuk alatt felhalmozott szabadságuk ellenértékét pedig a lelépésük után egy összegben megkaphatják – írja a Blikk.

A lap több mint egytucatnyi önkormányzattól kapott választ. Mindössze két olyan expolgármester volt, aki minden szabadságát felhasználta: Hoffmann Tamás XI. kerületi vezető, illetve a szexbotrányba keveredett győri Borkai Zsolt.

  • A megyei jogú városok polgármesterei között a rekorder Érd volt polgármestere, T. Mészáros András, akinek 160 fel nem használt napja gyűlt össze öt év alatt, amiért 7,3 millió forintot kellett kifizetnie az önkormányzatnak.
  • Szombathelyen Puskás Tivadarnak 129 napja maradt bent, amiért több mint 5,9 millió forintot kapott.
  • Budapesten Vattamány Zsolt volt erzsébetvárosi polgármesternek 118 szabadnapot kell kifizetni, ami 5,5 millió forintot jelent.
  • Sára Botond józsefvárosi expolgármester 83 napot hagyott bent, amiért 3,8 millió forint jár neki. 
  • Bácskai János, a IX. kerület volt vezetője 79 nap megmaradt szabadságáért 3,7 millió forintot kapott.

2024. április 23., 07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.