Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Staudt Gábor lemond képviselő mandátumáról

2018. december 18. 14:11 - szerző: 168 Óra

„Az ősz folyamán jeleztem a Jobbik országos elnökségének, hogy nyomós magánéleti indokaim alapján a tavaszi ülésszaktól nem tudom ellátni országgyűlési képviselői feladataimat, ezért kértem, hogy gondoskodjanak mandátumom betöltéséről" – közölte a Facebookon Staudt Gábor, a Jobbik Országgyűlési képviselője. Hozzáteszi: a döntést nehéz szívvel hozta meg, hiszen a Jobbiknak 2004 eleje óta tagja, 2006 óta minden országgyűlési választáson jelöltként indult, csaknem kilenc aktív évet töltött parlamenti képviselőként.

Az esetleges félreértéseket tisztázandó, azt írja: „Hangsúlyozni szeretném, hogy döntésemben semmiféle párton belüli feszültségek vagy belharcok nem játszottak szerepet, a Jobbik az elmúlt félév nehéz időszaka után újra erős, egységes és készen áll a politikai megmérettetésekre! A néppártosodás folyamatát mindig is támogattam, mint az egyetlen járható utat, hogy hazánk sorsára meghatározó befolyásunk lehessen. Ezt a munkát képviselői megbízatásomról való lemondásomtól függetlenül a jövőben is minden szakmai tudásommal segíteni fogom."

Parlamenti helyét a párt elnökségének döntése alapján adja majd át.

A lemondás okáról semmi bővebbet nem lehet tudni, mindenesetre Volner János, a párt frakciójából is kizárt volt elnöke egy korábbi sajtótájékoztatóján azt mondta: négy olyan képviselőt lát a megmaradt Jobbik-frakcióból, akinél inog a szék. Nem árulta el, kikre gondol, de közölte: meggyőződése, hogy további kilépők lesznek, jelenleg négy olyan politikusról tud, akik nagyon erősen gondolkoznak.