Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Sötét volt és mindenki kiabált – Így meséltek a dél-koreai túlélők a hajókatasztrófáról

2019. május 30. 20:18 - szerző: 168 Óra

„Emberek kiabáltak a sötét vízben, és semmit nem tudtam tenni” – így emlékezett vissza a történtekre a dunai hajóbaleset egyik túlélője a Chosun című dél-koreai lapnak. Az újság riportere budapesti szállodájukban szólaltatta meg a dél-koreai utasokat, akiket már hazaengedtek a kórházból.

Egyikük, a 29 éves Jung azt mondta, hogy az ütközés pillanatában éppen fényképezett, vele együtt körülbelül húszan voltak a fedélzeten, tízen a lenti kabinban maradtak.

„Láttam egy nagy hajót, de el sem tudtam képzelni, hogy nekünk jön” – emlékezett vissza egy másik utas.

A 32 éves Yoon szerint a hajó azonnal felborult és elsüllyedt, a fedélzetről az emberek beleestek a vízbe, a kabinban lévők viszont valószínűleg nem tudtak kijutni.

Társuk, Jeong egy mentőövet talált a vízben, és az utolsó erejével megpróbálta elérni, mert tudta, hogy az élete múlik rajta. A rajta található zsinórt odadobta egy utastársának, így menekültek meg. Eközben sírva figyelték, ahogy az emberek felbukkannak, majd eltűnnek a vízben.

A 60 éves Anmo pedig megpróbált úszni, de amikor ez nem sikerült, akkor egy közeli hajó matrózának a kezében tudott megkapaszkodni, de kicsúszott és elsodródott. Végül sikerült túlélnie, amíg megérkeztek a mentőcsapatok.