A sötétség leple alatt, hajnalban eltüntették Nagy Imre szobrát a Vértanúk teréről

2018. december 28., 08:21

Szerző:

Hajnalban álltak neki Nagy Imre emlékművének szétbontásához a Vértanúk terén, a szobor elemeit egy nyergesvontatóra pakolták – adta hírül a Klubrádió egy hallgatójának fotója és beszámolója alapján.

Az emlékművet gyorsan el is tüntették, reggelre már csak hűlt helye volt a téren. A szobor új helyén, a Jászai Mari téren még nyoma sincs semmilyen előkészületnek, szóval a szobor egy ideig biztos valami raktárban porosodik majd.

Fotó: Bíró Veronika

A Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság korábban előzetes hozzájárulását adta a Vértanúk terének átépítéséhez és ennek részeként a Nemzeti Vértanúk Emlékművének rekonstrukciójához, valamint a Nagy Imre-emlékmű Jászai Mari téren történő felállításához.

A mártír miniszterelnök szobrának kiebrudalása országos felháborodást keltett, a döntés ellen Nagy Imre unokája és a Nagy Imre Társaság is tiltakozik. 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.