Sosem elég – Újabb focipályát építenek Mezőkövesden adóforintokból

2019. július 26., 07:08

Szerző:

Közpénzből, pontosabban tao-forintokból épül újabb fedett futballpálya Mezőkövesden – szúrta ki az Index a Mezőkövesd képekben nevű oldalon fellelhető fotókat.

A Mezőkövesd Zsóry FC hivatalos oldalán azonban két pálya építéséről tesznek említést.

Az adóhatóságot vezető Tállai András fideszes országgyűlési képviselő körzetében 2016 óta pörög a futballélet, pontosabban a stadionfejlesztés. Valamilyen okból özönlenek is az adóbefizetés helyett taóra fordított pénzek a kisvárosba, a klub pedig már 2017-ben ennek a keretnek a terhére vállalta a most említett pályák megépítését. Sőt, idén június 30-án már át is kellett volna adni.

Fotó: MTI/Vajda János

„Utánpótlás és felnőtt sportcentrum épül két nagyméretű, kivilágított füves játéktérrel. Készül egy fedett, nagyméretű műfüves játéktér, valamint egy kézilabdapálya-méretű csarnok is. Lesznek edzőtáborozásra alkalmas szálláshelyek is” – írják a csapat honlapján.

A beruházás 90 százalékát tao-forintokból fedezik (550 millió forint), a többi önrész, összesen pedig 607 millió forintból készülhetnek el – már ha tartják a 2017-es terveket.

Az építkezésre a helyi kemping területén kerül sor, ugyanis az turisztikai szempontból kihasználatlan volt.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.