Soros György fiát is első számú közellenségnek fogja kikiáltani az Orbán-kormány propagandája

2017. június 27. 12:40

Alexander Soros minden bűne az volt, hogy a hétvégén Budapesten tárgyalt.

Forrás: ripost.hu

Soros György után az amerikai magyar milliárdos fiára, Alexander Sorosra is rá fog szállni az Orbán-kormány progagandája. Ezt vetíti előre legalábbis, hogy hétfőn gyors egymásutánban a Ripost és a 888 is írt a milliárdos 32 éves fiának a budapesti látogatásáról.

A hírt először a Ripost röppentette fel, a 888 pedig átvette. Eszerint az „kérdés eldőlt”, Alexander Sorost az apja kinevezte utódjának, amit az is bizonyít, hogy az amerikai magyar milliárdos magával vitte a fiát a brüsszeli találkozóra Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével, a Soros-fiú pedig a hétvége két napját a magyar fővárosban töltötte, „helytartóként” érkezett, hogy a hétvégén a Four Seasonsben fogadja „a magyar hálózat vezetőit, az alapítványháló és a médiaérdekeltségek döntéshozóit. Hogy kiket, arról a Ripost mélyen hallgat, és csak annyit árul el, hogy részletesen átbeszélték az Orbán Viktor elleni „háború” teendőit.

A cikknek van egy-két szórakoztató szépséghibája. Az egyik, amikor a Ripost arról ír, hogy Soros és Juncker keleti despotákat idéző „csókkal” köszöntötte egymást. Ebből annyi igaz, hogy Juncker adott két puszit annak a Sorosnak, aki láthatóan kezet akart fogni vele, a bulvárlap ugyanis nagyvonalúan elfelejti megemlíteni,  hogy ami a despotákat illeti, Orbán az, aki még énekel is nekik. A bújtatott öniróniára utaló másik részlet a Four Seasons jelentette luxusról szól –„az édesapa is mindig itt szeret kivenni egy lakosztályt” –, mintha nem ez lenne az egyik kedvenc találkozási helye Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadónak, akinek a médiabirodalmához tartozik a Ripost is.

Alexander Soros 1985-ben született, a New York-i Katonahban nőtt fel. Filantrópként ismerik, aki szeret kevéssé ismert, de progresszív ügyeket felkarolni. Több alapítványon keresztül ad támogatást, a sajátja, az Alexander Soros Foundation 2012 óta emberi jogi díjakat is kioszt.