Soros György fiaként mutatott be egy huszonéves magyar fiút a Pesti Srácok

2018. július 12. 09:07 - szerző: 168 Óra

Péter huszonéves fiú. Magyarországon született, Magyarországon nőtt fel, jelenleg is itt él. Borostás, szemüveges. Utóbbi két tulajdonsága elég volt ahhoz, hogy a kormánypropagandában Soros György fiaként mutassák be – írja az Index. 

A kormánypárti Pesti Srácok egy szélsőjobboldali YouTube-csatornára hivatkozva írja, hogy „Soros György Alexander nevű fia és társaságában egy fekete férfi is felvonult a múlt hétvégi Budapest Pride-on".

Fotó: YouTube

Csakhogy a videón nem Alexander Soros szerepel, hanem az Index egyik olvasója, Péter.

A 2600 feliratkozóval rendelkező Turul TV a magyar szélsőjobboldal egyik alig ismert csatornája, a Pesti Srácok tőlük vette át a „Soros fia a néger barátjával büszkélkedett a Pride-on" című videót, amelynek leírásában betegfelvonulásnak nevezik a menetet. 

A Pesti Srácok a Péter melletti fekete fiúról azt írja, hogy ő lehet Alexander Soros barátja, Maxwell Osborne, aki a Soros-hálózat részeként „rendszeresen beleszól” a magyar politikába.

De ez sem igaz, a videón valójában egy Jason nevű fiút lehet látni.

Péter, mint a lapnak elmondta, néha két kacagás között néha újra megnézi a videót, de még mindig nem hiszi el, amit lát. Jason viszont erősen gondolkodik. hogy ügyvédhez fordul, attól tart, hogy a cikk miatt támadások érik majd.