Soproni Tamás: Milliárdos kár is érheti Terézvárost egy tizenhét évvel ezelőtti mélygarázsos ügy miatt

2019. november 28. 13:42 - szerző: 168 Óra

Anyagilag ugyan rendben van a VI. kerület, ugyanakkor még milliárdokat veszíthetnek egy 2002-es ügyön - mondta az ATV Start című műsorában a momentumos Soproni Tamás, Terézváros nemrég megválasztott polgármestere.

Bár a ferencvárosihoz hasonló titkos ajtók nincsenek, de van egy-két ügy, ami régóta húzódik. A legrégebbi egy 2002-es Nagymező utcai mélygarázs ügy, amely akár milliárdos költséggel is árhat az önkormányzatnak. Ebben az esetben 50-60 parkolóról lehet szó potenciálisan. Emellett a vagyonkezelőt is szeretnék átvilágítani, mert már korábban cikkeztek gyanús, talán már túlárazott projektekről.

Terézváros vezetője szerint anyagilag viszonylag rendben vannak, ami őt zavarta a kerületben, hogy az utóbbi években nem volt koncepciója a városfejlesztésnek. Soproni Tamás elmondta: folyamatban van egy tárgyalás Niedermüller Péterrel, a VII. kerület vezetőjével arról, hogyan tudnák kerületeiket közösen kezelni, és júniusban várható bejelentés. Emellett új zöldterületek is lesznek azokon a helyeken, amelyek a „legszürkébbek”, mint például a Szondi utca.