Volt polgári körös indul Sopronban a fideszes jelölttel szemben

2019. augusztus 16., 15:35

Szerző:

Varga Norbert független jelöltként indul Sopronban a polgármesteri tisztségért az őszi önkormányzati választásokon a fideszes Farkas Cipriánnal, a jelenlegi polgármesterrel szemben – derül ki a 168 Óra szerkesztőségéhez eljuttatott közleményből.

Az ellenzéki pártok múlt héten jelentették be, hogy közösen állítanak jelölteket Sopron minden választókerületében, de a polgármester-jelölt nevét akkor még nem árulták el. Varga függetlenként jelölteti magát, de az ellenzéki pártok támogatásával.

„Vannak idők, helyzetek, amikor nem szabad megfutamodni! Ma Magyarországon olyan időket élünk, amikor kevesen vállalkoznak arra, hogy a mostani hatalom ellen bármilyen formában is fellépjenek. Különösen igaz ez egy megyei jogú város esetében”

– indokolta döntését Varga Norbert.

 

A 45 éves jelölt Sopronban született. Ott érettségizett, majd végzett történelemtanárként. Második diplomáját teológia szakon szerezte, utána politológusként diplomázott az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. A Soproni Egyetem Széchenyi István Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskolájában doktorált, 2004 óta a Soproni Egyetem oktatójaként dolgozik.

„Aktív szervezője voltam a Polgári Köröknek és évekig vezettem a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének soproni szervezetét, de az országunkban és városunkban zajló események e szervezetekből való távozásomhoz vezettek”

– jegyezte meg.

Hozzátette, hogy a város az elmúlt években az országon belüli népvándorlás célpontja lett, de erről a jelenlegi városvezetés nem hajlandó tudomást venni. Közölte, hogy egy Fideszes városvezetést ebben az állampárti rendszerben Budapestről irányítanak, ezt az irányítást pedig vissza kell venni.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.