Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Volt polgári körös indul Sopronban a fideszes jelölttel szemben

2019. augusztus 16. 15:35 - szerző: 168 Óra

Varga Norbert független jelöltként indul Sopronban a polgármesteri tisztségért az őszi önkormányzati választásokon a fideszes Farkas Cipriánnal, a jelenlegi polgármesterrel szemben – derül ki a 168 Óra szerkesztőségéhez eljuttatott közleményből.

Az ellenzéki pártok múlt héten jelentették be, hogy közösen állítanak jelölteket Sopron minden választókerületében, de a polgármester-jelölt nevét akkor még nem árulták el. Varga függetlenként jelölteti magát, de az ellenzéki pártok támogatásával.

„Vannak idők, helyzetek, amikor nem szabad megfutamodni! Ma Magyarországon olyan időket élünk, amikor kevesen vállalkoznak arra, hogy a mostani hatalom ellen bármilyen formában is fellépjenek. Különösen igaz ez egy megyei jogú város esetében”

– indokolta döntését Varga Norbert.

 

A 45 éves jelölt Sopronban született. Ott érettségizett, majd végzett történelemtanárként. Második diplomáját teológia szakon szerezte, utána politológusként diplomázott az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. A Soproni Egyetem Széchenyi István Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskolájában doktorált, 2004 óta a Soproni Egyetem oktatójaként dolgozik.

„Aktív szervezője voltam a Polgári Köröknek és évekig vezettem a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének soproni szervezetét, de az országunkban és városunkban zajló események e szervezetekből való távozásomhoz vezettek”

– jegyezte meg.

Hozzátette, hogy a város az elmúlt években az országon belüli népvándorlás célpontja lett, de erről a jelenlegi városvezetés nem hajlandó tudomást venni. Közölte, hogy egy Fideszes városvezetést ebben az állampárti rendszerben Budapestről irányítanak, ezt az irányítást pedig vissza kell venni.