Tizenöt év börtönt kapott F. Ferenc, a nyolcéves sólyi kislány gyilkosa

2020. február 5., 15:49

Szerző:

Nem jogerősen tizenöt év szabadságvesztésre ítélte a Veszprémi Törvényszék a 2018-as sólyi gyermekgyilkosság elkövetőjét, F. Ferencet.

A 16 éves hajmáskéri fiatal a Séd patakhoz csalta a gyereket, szexuálisan közeledett hozzá, majd fejbe vágta őt egy kővel, és deréktól lemeztelenítette. Ekkor elállt szándékától, nem erőszakolta meg, inkább a vízbe dobta a kislányt. Mint a boncolási jegyzőkönyvből kiderült, Adrienn még élt, amikor F. Ferenc a patakba dobta a testét. A kislány halálát fulladás okozta.

A bírói tanács szerint egyértelmű, hogy F. Ferenc aljas indokból, különös kegyetlenséggel gyilkolta meg a 14 év alatti, védekezésre képtelen sértettet, a büntetés letöltését fiatalkorúak börtönében kell megkezdenie.

Mivel maga is fiatalkorú volt a 2018 májusi gyilkosság idején, legfeljebb tizenöt év szabadságvesztéssel büntethető, és a bíróság a súlyosbító körülményeket figyelembe véve a maximális mértéket szabta ki. Mellékbüntetésként a vádlottat tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a tárgyalást a börtönből távmeghallgatással élőben követő F. Ferenc és kirendelt védője enyhítésért fellebbezett, így az ítélet másodfokon a Győri Ítélőtáblán folytatódik majd.

A bíróság döntött arról is, hogy a szökés és elrejtőzés veszélye miatt fenntartják az elkövető letartóztatását.

F. Ferenc a gyilkosság után beismerő vallomást tett. A rendőröknek arra utalt, hogy „hirtelen kialakult érzelmi döntés” miatt ölt. A településen az eset után térfigyelő kamerákat helyeztek el, bekamerázták a főteret, a szőlőhegyet, de még a temetőt is.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.