Sokkoló meglepetés: újraválasztották Németh Szilárdot

2019. május 31., 16:45

Szerző:

Németh Szilárd maradt a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke, miután a pénteki tisztújító közgyűlésen a küldöttek egyhangúlag újraválasztották.

Az MBSZ tájékoztatása szerint a szövetséget 2015 januárja óta irányító sportvezető, a Fidesz alelnöke volt az egyetlen jelölt az elnöki posztra, s nyílt szavazással kapott ismét bizalmat.

Fotó: Facebook/Németh Szilárd

A közgyűlésen – amelyen a 2018-as szakmai és pénzügyi beszámolókat is elfogadták a megjelentek – Németh Szilárd javaslatára elődjét, az MBSZ-t 1992 és 2015 között vezető Hegedüs Csabát tiszteletbeli elnöknek választották. Az elnök azt követően kérte fel Hegedüst a posztra, hogy május 9-én elhunyt Bíró Mihály, a szövetség addigi tiszteletbeli elnöke.

A közgyűlésen a szövetség új elnökségét is megválasztják a küldöttek.

Németh Szilárd a Facebookon reagált a váratlan fejleményre. „Köszönöm a bizalmat, meg fogom szolgálni!” – üzente követőinek.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.