Sokkoló látvány fogadta az ellenőröket egy Pest megyei pékségben, azonnal felfüggesztették a működését

2018. október 17., 11:35

Szerző:

Egy 2017 óta működő Pest megyei pékségben végeztek ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Az ellenőrök a helyszínen megállapították, hogy a vállalkozás semmilyen nyomon követési dokumentációt nem vezet, ezért 45 nem nyomon követhető élelmiszertételt kivontak a forgalomból. Az üzemben tapasztalt elégtelen higiéniai körülmények miatt, a súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatokra való tekintettel a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette a sütőüzem működését – áll a Nébih közleményében.

Sokkoló látvánnyal és rendkívül hiányos adminisztrációval szembesültek az ellenőrök az üzemben, ahol piszkos, rendezetlen körülmények között folyt a termelés. A helyiségek padozata takarítatlan, falai festékhiányosak és pókhálósak voltak, néhol rovarok is akadtak. A termelő részlegben az ablakok esetenként nem záródtak, az üveg betört, az ablakkeretek rozsdásak voltak, a nyílászárók mellett több helyen ki lehetett látni a szabadba.

Az üzemben használt gépek rozsdásak, takarítatlanok, az eszközök erősen szennyezettek voltak. A 4 dolgozó közül 3 igen szennyezett munkaruhában, 1 dolgozó utcai ruhában tartózkodott a termelőhelyiségben. A raktárban az élelmiszerektől elkülönítetlenül sorakoztak a mosó- és tisztítószerek.

A Nébih az egységben tapasztalt súlyos higiéniai, élelmiszerbiztonsági és nyomon követési hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette annak működését, és mintegy 394,55 kg kenyeret és ömlesztett árut, valamint 1809 db finom pékárut (kifli, bukta, kakaós csiga, virslis croissant, kalács) kivont a forgalomból.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.