Siófokon több adót kell majd fizetni a Balaton partján álló luxuslakások után

2019. december 9., 15:35

Szerző:

Siófokon januártól jóval magasabb építményadót fizet a közvetlen vízparti sávban található ingatlanok tulajdonosainak zöme - írja a hirbalaton.hu.

A város képviselő-testületének legutóbbi döntése értelmében, az emelés mértéke két kategóriában is közel 60 százalékos. Siófok vezetése döntött arról is, hogy jövő évtől megadóztatja a települést elrondító óriásplakátokat. Az új rendelet szerint januártól a másfél négyzetméternél nagyobb felületű reklámokért évi 12 ezer forintot kell fizetni négyzetméterenként.

A panorámaadó javaslatát a város előző, fideszes többségű képviselő-testülete napirendre sem engedte vetetni, ám az új testület megszavazta, így januártól az eddigi két adósáv helyett három lesz Siófokon.

A harmadik, közvetlen vízparti sávban így néz ki az adóemelés mértéke kategóriák szerint:

  • 80 négyzetméterig a lakás céljára szolgáló épület, épületrész után a jelenlegi 780 forint helyett 1235 forintot kell fizetni négyzetméterenként
  • 80 négyzetméter felett a lakás céljára szolgáló épület, épületrész után a jelenlegi 1170 forint helyett 1850 forintot kell fizetni négyzetméterenként
  • nem lakás céljára szolgáló épület, épületrész után marad a 1170 forintos adó négyzetméterenként
  • kereskedelmi egység, szállásépület után az eddigi 1170 forint helyett 1290 forintot kell fizetni
  • üdülő esetében az eddigi 1310 forintos adó 1850 forintra emelkedik négyzetméterenként

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.