Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

A 27 éves Dávid és 11 éves kispajtása remekül szórakozott: betondarabokat pakoltak a sínekre Nagykátán

2020. július 7. 13:32 - szerző: 168 Óra

A nagykátai vasútállomás vasútőre július 1-jén délelőtt tett bejelentést, hogy betontörmeléket talált az egyik vágánysínen. Valószínűleg egy nagyobb darabból maradt meg, amit egy azon áthaladó vonat tört össze.

Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt baleset,

ha elsőként nem egy megállás miatt lassabban haladó zónázó szerelvény, hanem az állomáson csak áthaladó gyorsvonat kapja telibe a betondarabokat, az akár a vonat kisiklását is okozhatta volna.

Fotó: police.hu

Másnap hajnalban az egyik vonatvezető időben vette észre a 2,1 méter hosszan a sínekre elhelyezett nagyméretű betondarabokat, sikerült úgy megállnia, hogy éppen nem ment rájuk.

A nagykátai rendőrök emlékeztek rá, hogy két hónappal korábban késő éjszaka az állomáson igazoltattak egy párost, amelynek tagjaira ráillett a most megszerzett személyleírás. A 27 éves, battonyai illetőségű M. Dávidot és egy helyi 11 éves gyereket július 3-án elszámoltatták.

A kisfiú megbánta és beismerte a tettét. Az elkövetést szintén beismerő M. Dávid ellen közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytatj eljárást a Nagykátai Rendőrkapitányság – jelentette a police.hu.