Orbán Viktortól most megkérdezik, miről is tárgyalt az 1,4 milliárd forintos költségvetési csalással vádolt Simonka Györggyel

2019. július 14., 12:52

Szerző:

Megírtuk, hogy Simonka György pénteken a Facebookon elbüszkélkedett azzal, hogy Orbán Viktorral is találkozhatott egy karmelita kolostorban tartott fogadáson. Az 1,4 milliárd forintos költségvetési csalással vádolt békési fideszes politikusról még közös fénykép is készült a miniszterelnökkel, aminek kapcsán a Demokratikus Koalíció azt firtatja, hogyan történhetett meg mindez.

„Az ügy különös pikantériája, hogy még a Fideszhez kötődő bűncselekmények fölgöngyölítésében nem különösebben jeleskedő Polt Péter is kénytelen volt megindítani az eljárást a képviselő ellen, akinek mentelmi jogát a Parlament már bő fél éve föl is függesztette. A bűntettért, amivel Simonka Györgyöt gyanúsítják, akár húsz év szabadságvesztés is kiszabható. Ezt az embert tartotta fontosnak Orbán Viktor hivatalában, nagy nyilvánosság előtt fogadni. A Demokratikus Koalíció tudni szeretné, mi volt a találkozó célja, a kormányfő miről tartotta fontosnak egyeztetni Simonka Györggyel, és eziránt írásbeli kérdésben érdeklődik Orbán Viktornál”

– hangzik az a közlemény, amelyet Gyurcsány Ferenc pártja nevében Vadai Ágnes vasárnap juttatott el portálunkhoz vasárnap. 

Simonka György és Orbán Viktor 2019. július 12-én a karmelita kolostorban
Fotó: Facebook/Simonka György

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.