Simonka György felesége és unokahúga is vádlott lett, bűnszervezetet irányíthatott a fideszes politikus

2019. október 3., 07:32

Szerző:

A költségvetési csalással vádolt fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György felesége, Simonkáné Gábor Marianna ötöd-, illetve a politikus unokahúga, Tóth Renáta hatodrendű vádlott ugyanabban az ügyben – tudta meg a 24.hu. A két nő több olyan gazdasági társaságban is tulajdonosok vagy tisztségviselők voltak, amelyek az ügyészség szerint részét képezték annak a céghálónak, amelynek segítségével Simonka Györgyék végrehajtották a költségvetési csalásokat.

Simonkáné is cégvezető volt a Magyar Termés TÉSZ Kft.-ben, amelynek tevékenysége a politikus és 32 társa elleni vádemelés középpontjában áll – olvasható a cikkben.

A lap úgy tudja, hogy az ügyészség látókörébe került Simonka 77 éves anyja is, aki ugyancsak több gyanús tevékenységű társaságban volt tulajdonos. Ellene azonban nem emeltek vádat, mert az ügyészség megítélése szerint nem vett részt a bűnszervezet működtetésében.

A 24.hu úgy értesült, hogy az ügyészség szerint Simonka alakította ki azt a céghálót – bizalmasai és családtagjai részvételével –, amellyel vissza nem térítendő támogatásokat szereznek, hogy azok jelentős részét a saját hasznukra fordítsák. A vádhatóság a lap információi szerint azt is megállapította, hogy bár a társaságok jogi szempontból elkülönültek, valójában egyetlen, Simonka által irányított gazdasági egységként működtek, amelyben a fideszes képviselő vezető szerepe mindenki számára egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen volt.