Simonka fellázadt a kormány ellen, mert hiába követelik rajta az Orbán által megígért tüzifa-támogatást

2018. június 15. 12:10 - szerző: 168 Óra

Nemcsak Simonka György, de más kormánypárti polgármester sem bírja cérnával, annyit nyaggatják őket a kampányban beígért, de a fával tüzelőknél végül elmaradt 12 ezer forint miatt. Többen már levelet is írtak a Belügyminisztériumnak, most Simonka György ígérte meg a Viharsarokban, hogy az asztalra csap, mert a térségi faluvezetők meg már őt ostromolták – írja a hvg.hu

„Van olyan városi, aki kétszer is kapott, a falvakban élő legszegényebbeknek meg semmi nem jár, pedig én is megígértem a kampányban” – indokolta Simonka, akinek elege lett és már időpontot is kért az önkormányzati ügyekért felelős államtitkártól.

„Nincs olyan nap, hogy ne kérdezné meg valaki, hogy mi van ezzel a beígért pénzzel” – mondta, hozzátéve:  „én is elmondtam a kampányomban többször, és nem azt mondtam, hogy egyesek kapnak majd 12 ezer forintot, hanem azt mondtam, hogy mindenki” – tette hozzá Simonka.

Más településeken is egyre feszültebbek a polgármesterek, van olyan háromezre falu, ahol már 120-130 lakos is beadta a jogos igényét már hónapokkal ezelőtt, de azóta is csak várják a pénzt.

Ezekben a falvakban élnek a legalacsonyabb jövedelmű családok, a tűzifa piaci ára pedig harmadával lett drágább.

Március elején ígérte meg Orbán Viktor, hogy mindenkinek jár a 12 ezer forint – melékeztet a lap.

Simonka – akik a kampány idején, Orbán Viktorhoz hasonló előszeretettel fényképezdkedett óvodásokkal – gyakran szerepelt botrányhősként a sajtóban. A hozzá köthető Magyar Termés TÉSZ Kft. egy ízben például nagyjából egymilliárdos kárt okozhatott Magyarország és az Európai Unió költségvetésének – ezt még Polt Péter is megerősítette.