Egy tatai autószerelő a sajátjaként használt, majd tönkretett egy műhelybe bevitt és rábízott autót

2019. október 11. 13:43 - szerző: 168 Óra

Egy tatai autószerelő elvállalta, hogy átalakít egy autót. A munkát viszont nem végezte el, a gépkocsit sajátjaként használta, szétszedte, majd úgy is hagyta – írja a police.hu.

A 24 éves autószerelő egy járműnek a versenyre való átalakítását vállalta el. A sértett augusztus 13-án elvitte a tatai műhelybe az Opel gépkocsiját, és azt a szerelőre bízta. Mivel a munka nem készült el a megbeszélt időre, a sértett el akarta vinni onnan az autóját.

Szeptember 12-én szembesült azzal, hogy a jármű szét van szedve, a motorja hiányzik, a kért átalakításokat még el se kezdték. Több alkatrész és karosszériaelem is hiányzott a gépkocsiról.

A sértett feljelentést tett a Tatai Rendőrkapitányságon.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A nyomozók október 8-án gyanúsítottként hallgatták ki a tettest. Elmondta, hogy a járművet rendszeresen saját célra használta, ami motorhibás lett. A gépkocsit szétszedte, de utána már nem foglalkozott vele. A nyomozók a tettest még egy tatai autószerelő műhelyből történő lopással is meggyanúsították. Sikkasztás és jármű önkényes elvétele miatt indult ellene büntetőeljárás. A helyi lakost a nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.