Húszmillió forintot lophatott el egy somogyi idősek otthona tulajdonosa az egyik lakótól

2019. december 20., 15:03

Szerző:

A porrogi szociális otthon, a Naplemente Idősek Otthona tulajdonosát azzal gyanúsítják, hogy tavaly nyáron felvett az otthon egyik lakójának rábízott számlájáról majdnem húszmillió forintot a sértett tudta és beleegyezése nélkül. A rendőrségi közlemény szerint a nő a pénzt saját céljaira használta fel, jogtalanul eltulajdonítva azt.

A nyomozók az asszonyt 2019. december 17-én elfogták és előállították a Nagyatádi Rendőrkapitányságra, ahol – őrizetbe vétele mellett – sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és letartóztatását kezdeményezték.

Fotó: police.hu

Azt a Somogy megyei hírportál írta meg, hogy a sértett egy idős nő, aki a pénzének elsikkasztásáról nem tudott részleteket. A portálnak az otthon vezetője – nem a tulajdonosa – mondta ezt el, aki a történtekről értesítette a kormányhivatalt is. A rendőrség nem őt, hanem a dél-somogyi szociális otthon tulajdonosát gyanúsítja.

A négy épületből álló idősek otthonában 34 ember fér el. Az Index felhívta a tulajdonos nőt, de a telefonja rögtön hangpostára kapcsolt. Lánya annyit mondott a portálnak, hogy az otthon családi vállalkozás, többet viszont nem akar nyilatkozni az ügyről.

Porrog polgármestere, Madarász Zoltán megerősítette az Indexnek, hogy az intézmény teljes egészében magánkézben van, az önkormányzathoz nincs köze. Hozzátette, körülbelül 2015 óta működhet a településen az idősek otthona. Madarász azt is mondta, részleteket nem tud az ügyről, ő is a hírekből értesült mindenről, de nem örül annak, hogy a falu neve így kerül bele a médiába.

Az otthont néhány hónapja már árulják, 140 millió forintért.

Képünk illusztráció
Fotó: MTI/Kallos Bea

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.