Seszták Miklóshoz közeli cég raktárkészlete is elégett ma a raktártűzben

2018. június 13. 14:31 - szerző: 168 Óra

Nagy mennyiségű számítástechnikai eszköz veszhetett oda a tűzben, amely az angyalföldi raktárépületben tört ki szerdán. Akár milliárdos kár is keletkezhetett. A raktárépület többek között a Ramiris Europe Kft. székhelye, ami egy nagy forgalmú számítástechnikai cég. Egyik tulajdonosa a BestByte Kft., ami Fabó György érdekeltsége. Fabó üzleti kapcsolatban áll Seszták Miklós kormánybiztossal, volt fejlesztési miniszterrel – írja a 24.hu.

Üzleti kapcsolatukat az Átlátszó taglalta még 2015-ben. Seszták azt állította, hogy a Ramiris csoportnak csak ügyvédi munkát végzett.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

2014-ben a HVG foglalkozott a Ramiris csoporttal. Cikkük szerint a csoport számítógép-alkatrészek fiktív utaztatásával, szövevényes offshore-ügyletekkel 17 milliárd forint kárt okozott az államnak, a csoportot a 2007-ben indult büntetőeljárásban Seszták Miklós képviselte ügyvédként. A csoport központi vállalkozása, akkoriban a Ramiris Rubin Zrt. volt, amely azután Írisz Médiaként működött, jelenleg pedig végelszámolás alatt áll.

A 24.hu azt írja, hogy Sesztáktól nem állt távol az informatikai biznisz, felügyelőbizottsági tag volt az Enternet Invest Zrt.-ben, aminek érdekeltségébe tartozó cégek 5 milliárd forint uniós forrást nyertek el széles sávú körzethálózati fejlesztések címén. A pályázat 2012-ben botránnyal végződött. Az ellenzék összeférhetetlenséget emlegetett, mivel abban az időben a politikus a parlament informatikai és költségvetési bizottságának is tagja volt.