Covid-kórház lesz a Semmelweis Egyetem pszichiátriai klinikájából

2020. október 27., 17:36

Szerző:

A betegeket az egyetemhez tartozó másik épületbe viszik át. 

Két lépcsőben részben kiürítik és teljes egészében koronavírusos betegek ellátására szervezik át a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáját, illetve a vele egy épületben működő Neurológiai Klinikát - írja a Telex. A két intézménynek már a jövő hét közepén fogadnia kell a koronavírusos betegeket.

Az intézményt most covidos, nem pszichiátriai és nem neurológiai betegek fogadására is alkalmassá teszik. Az egyetem honlapján azt írják: “Covid-19 pozitív vagy koronavírus-gyanús betegek ellátása is megjelenik itt, belgyógyászati profilú (belgyógyász, pulmonológus, illetve kardiológus) szakorvosok szakmai vezetésével, felügyeletével”.

A nem covidos pszichiátriai ellátás a korábbi Rókus kórházba, azaz a Szent Rókus Klinikai Tömb épületébe költözik át. A Neurológiai Klinika betegeinek ellátását a jelenlegi helyszínhez közeli Külső Klinikai Tömbbe helyezik át.

 

 

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.