Semjén Zsolt: A vadállományt sehol sem veszélyezteti a jogszerű vadászat

2019. szeptember 7., 12:41

Szerző:

A vadállományt sehol sem veszélyezteti a jogszerű vadászat. A vadállományt az veszélyezteti, ha nincs pénz vadvédelemre, vadőrre - hangsúlyozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál szombati megnyitóján, a pákozd-sukorói arborétumban. Megjegyezte, ha van vadászat, ami a kiöregedett vadak kilövését helyezi a középpontba a fenntarthatóság és a trófea szempontjából is, akkor van pénz vadvédelemre, és a vadállomány fennmarad.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál programjait az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Megyei Területi Szervezete és a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. szervezésében tartják szombaton a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkban.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.