Semjén Zsolt szerint beteg, aki a családpolitikai intézkedéseket kétségbe vonja

2019. február 18., 10:50

Szerző:

Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes és a KDNP elnöke volt legutóbb az ECHO TV Bayer show című műsorának vendége. Semjén közölte, hogy szerinte mindenki beteg, aki az Orbán-kormány családpolitikai intézkedéseit kétségbe vonja.

A beszélgetést azzal vezette fel Bayer, hogy szerinte Korózs Lajos hosszú idők óta dobogós a leghülyébb MSZP-s versenyben. Ezt arra mondta, hogy a szocialista politikus kritizálta a családvédelmi terveket, mert álláspontja szerint az elsősorban a kiváltságosoknak kedvez. A KDNP elnöke szerint ez egy coming out volt, mert mindenki magából indul ki, pedig egy országgyűlési képviselőnek a feladata a nemzet szolgálata lenne. Úgy véli, hogy pszichiáternek kellene kezelnie azt, aki a magyar anyákkal és magyar családokkal kapcsolatban személyes bizniszére gondol és ezt kivetíti a világra.

Választás 2018 - A Fidesz eredményváró rendezvénye
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

– A helyzet az, hogy a természet rendje szerint az ember családban él és egy nő nőiességéhez tartozik az anyaság. Az, hogy segítjük a nőket anyává válni, a természet rendjének való megfelelés. Aki ezt kétségbe vonja, az beteg

– jelentette ki.

Szóba került Annika Strandhäll svéd szociális ügyekért felelős miniszter megjegyzése is, aki múlt héten az Orbán-kormány családvédelmi intézkedési kapcsán azt írta, „riasztó”, ami Magyarországon történik.

Bayer a műsor elején svéd minisztert egyszerűen csak szerencsétlen baromnak nevezte. Semjén Zsolt a svéd politikus megjegyzésére reagálva azt nyilatkozta, hogy ez mutatja azt az aberráltságot, ahová eljutottak a politikai korrektség őrületében.

– Magyarországnak mit kellene akarnia, ha nem azt, hogy Magyarországon magyar gyerekek szülessenek, magyar nyelvben, magyar kultúrában felnőve, hogy a magyar nemzet fennmaradjon. Ez a magyar állam értelme és küldetése, hogy ezt biztosítsa

– mondta.

Hozzátette, hogy szerinte beteg mindenki, aki azt várná el, hogy egy nemzet ne azt akarja, hogy a tagjai ne az adott nemzethez tartozó gyerekeket szüljenek és neveljenek fel és így a nemzet fennmaradjon.

(A 24.hu nyomán.)

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.