Semjén Zsolt elintézi, hogy 250 millió helyett évi 500 milliót kereshessenek az első osztályú magyar focisták

2018. november 21., 19:00

Szerző:

Egy Semjén Zsolt által kedd este benyújtott törvénymódosítás megduplázná a kedvező adózás hatálya alá eső jövedelem felső határát a hivatásos, első osztályban versenyző sportolók számára. Ha elfogadják a miniszterelnök-helyettes javaslatát, másfél éven belül másodszor duplázódhat meg az EKHO-s adózás sportolókra vonatkozó limitje, amit 2017 nyarán emeltek évi 250 millió forintra, most pedig 500 millió forintra nőhet.

A nemzetközi futballban használatos heti fizetésben meghatározva

ez hetente majdnem 10 millió forintot jelent, avagy 30 ezer eurót –

hívja fel a figyelmet az Index.

Ekkora jövedelemmel egy erős európai bajnokság középmezőnyéhez tartozó csapatnál már a legjobban fizetett játékosok közé tartozhat valaki, de például az idén már a Chelsea-ben játszó olasz válogatott Jorginho a Napoliban vagy a legnagyobb európai tehetségek között számon tartott Milinkovic-Savic a Lazióban keresett tavaly ebben a nagyságrendben.

A német bajnokságot vezető Borussia Dortmund sztárja, Christian Pulisic idén januárban aláírt szerződése a Forbes szerint jóval alacsonyabb,

heti 20 ezer eurós szerződésről szól.

Mivel az EKHO a játékost terhelő 15 százalékos adóteher mellett a munkáltatónak mindössze 20 százalékos elvonást jelent (azaz 1 forint bruttó jövedelem 1,2 forintjába kerül), így a magyar futball tényleg paradicsomi feltételeket kínál a játékosok foglalkoztatásához – összegez a lap.