Semjén szerint nem 5-6 ezer bűnöző befogadása a szégyenteljes, hanem az, aki a honosítást kritizálja

2018. február 14. 14:01 - szerző: 168 Óra

Demeter Márta, az LMP képviselője írásban kérdezte Semjén Zsoltot az egyszerűsített honosítással kapcsolatban. Azt bátorkodott firtatni, vajon miként történhetett meg, hogy bűnözők is magyar állampolgársághoz jutottak ezen a rendszeren keresztül.

Semjén korábban úgy nyilatkozott: az egymillió új magyar állampolgárhoz képest az 5-6 ezer bűnöző befogadása elenyésző hibaszázalék.

Most azt mondta: a honosítást lejárató ellenzéki kampány a szégyenteljes, 2004. december 5-i népszavazást megelőző akciót idézi – írja a hirtv.hu.

Mint korábban mi is megírtuk, a kínos ügyben Szél Bernedett is szeretett volna tisztban látni:

„A Fidesz plakátkormányzása és kommunikációs trükkök százai helyett a valós nemzetbiztonsági kérdésekkel kell foglalkoznunk. Most úgy tűnik öt-hatezer, a volt Szovjetunió területéről származó bűnöző kaphatott magyar állampolgárságot a kormány közreműködésével, köztük terroristák, drogkereskedők, és a szervezett bűnözés nehézsúlyú vezetői. Ez a veszélyes! Kezdeményeztem, hogy a nemzetbiztonsági bizottság haladéktalanul kapjon tájékoztatást az ügyről és hallgassa meg Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest is" – írta Facebook-oldalán az LMP társelnöke.