Semjén őrült interjút adott, a hűségre figyelmeztette Navracsicsot, szerinte a magyar kultúra az iszlámmal szemben határozza meg magát

2017. október 8. 11:03 - szerző: MTI

Szabadkőművesség, Soros György, égő külvárosok Malmőtől Marseille-ig – mindent eláruél az Orbán-kormány mentális egészségéről  az az interjú, amelyet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adott a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának.

Fotó: MTI / Rosta Tibor

A miniszterelnök-helyettes először arra reagált, hogy Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős EU-biztos pénteken Budapesten azt mondta, az Európai Bizottság saját logikája alapján alakítja migrációs politikáját, a Soros-terv nem szerepel a bizottság munkatervében. A miniszterelnök-helyettes felhívta a figyelmet arra, hogy az európai vezetők Jean-Claude Junckertől, az Európai Bizottság elnökétől kezdve meghallgatják az EU-ban Sorost, aki előttük mondja el programját. Az a helyzet, hogy Soros „kezében és zsebében” tartja azt a világot, amelyben Navracsics munkája van – fogalmazott.  Semjén hangsúlyozta: a hazájához hű az ember, egy szervezethez, munkaadóhoz lojális, ezért arra kérte Navracsicsot, hogy a hűség fogalmát gondolja át a nemzet és egy nemzetközi szervezet között. Hozzátette, reméli, hogy ez a megszólalása egy „újságírói félremagyarázás” következménye.

Magyarország soha nem írt alá olyan szerződést az EU-val, hogy bárki megmondhatná, ki éljen Magyarországon - emelte ki. Szerinte a migrációs válság kiinduló oka a szabadkőművesség, amelynek volt „jakobinus, bolsevik verziója”, és a „sokadik leágazása ez a Soros-féle szélsőliberális dolog”, amely "szívéből gyűlöli a keresztény hagyományokat", és ha lehetséges, még jobban gyűlöli a nemzetállamokat. Meg is akarja szüntetni őket és európai egyesült államokat akar létrehozni. Ezt Brüsszelből „személytelen, elszámoltathatatlan” bürokrácia irányítaná, különböző NGO-knak (nem kormányzati szervezeteknek) „átnyomva” a hatalmat – fűzte hozzá Semjén.  Úgy folytatta: a baloldali, liberális pártok láthatóan nem képesek legyőzni a nemzeti erőket, ezért kell behozni sok millió olyan embert, aki kötődik egyik nemzethez sem. Ők az európai nemzetekkel szemben ezekre a bevándorló iszlám tömegekre számíthatnak. Hangsúlyozta (és ez a kedvenc részünk – a szerk.), hogy bár az iszlám nagy kultúra, nem része az európai civilizációnak, különösen nem a magyar kultúrának, amely „az iszlámmal szemben definiálja önmagát” mint a keresztény Európa védőpajzsa.

A kereszténydemokrata politikus közölte: azért van szükség a nemzeti konzultációra, mert ebben a harcban nem elég a kormány álláspontja, szükség van arra, hogy a magyar emberek is mellé álljanak. „Az a különbség, hogy mi megkérdezzük az embereket” – utalt a kormányzati hazugságokkal teli kérdőívre.  Példaként említette, hogy szerinte a német politika, amikor meghívta a migránsokat, először is „törvénytelen” volt, hiszen nem tartották be a dublini szerződést, másodszor "antidemokratikus", mert Angela Merkel kancellár nem kérdezte meg a német népet, hogy akar-e tömegesen együtt élni az iszlámmal és „inkorrekt” is például Magyarországgal szemben, de a migránsokkal szemben is. Mert ezek a „szerencsétlen emberek” pénzzé tették mindenüket, hogy Európába jussanak, most mégis visszaküldenék a nagy részüket. Úgy fogalmazott: ennél sokkal helyesebb, amit Magyarország képvisel, hogy a segítséget kell odavinni, nem a bajt idehozni.  Meg kell védeni a határokat, és a humanitárius segítséget ezeknek az embereknek a szülőföldjére kell vinni - emelte ki a miniszterelnök-helyettes.

Semjén  szerint ennek a vége párhuzamos társadalmak kialakulása lesz, ezek az emberek egyre frusztráltabbak, mert nincs munkájuk és nem ismerik a nyelvet, egyre több lesz a bűncselekmény. Azt mondta: ha egy ilyen migráns „megerőszakol egy tízéves német kislányt, az apja agyonlövi, erre lázadás lesz a bevándorlók között”, megtámadnak egy német falut, az megvédi magát. „Ezt fogják nézni Malmőtől Marseille-ig, és égni fognak a külvárosok”– mesélt a lázálmairól.