Schobert Norbert Auschwitzcal példálózott az elhízás kapcsán

Erős példa.

2021. január 26., 20:00

Szerző:

 

Schobert Norbert a Pesti TV műsorában mondott megint vadakat. A téma a testszégyenítés, súlyfóbia és "vékony kiváltságok" voltak a műsor leírása szerint - szúrta ki a 444.hu. Schobert szerint senki sem születik kövérnek;

 “te láttál a gulágon vagy Auschwitzban elhízottat?”

 Erre a műsorvezető is azt mondta, hogy „erős példa”, majd Schobert úgy folytatta, „ez erős példa, de nem igaz”. Hogy mi nem igaz, végül soha nem derült ki, azzal folytatta, hogy „az tény, hogy nem születünk egyforma genetikával és egyforma képességekkel”, majd hozzátette, „az elhízás nem egy olyan probléma, hogy ha felhívjuk rá az emberek figyelmét, akkor testszégyenítésnek kell megélni, mert az egy kóros betegség”.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.