Schmidt Mária nem adja fel, juszt is idehozatja a szélsőjobbos, meleg trollt

2018. január 3., 19:33

Szerző:

Ahogy a kókler Dózsa László mítoszához, úgy a szélsőjobbos, meleg, pedofil-barát troll, Milo Yiannopoulos budapesti meghívásához is foggal-körömmel ragaszkodik Schmidt Mária. Az amerikai botrányhőst – aki még az ottani ultráknak is vállalhatatlan – maga a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKTTK) nevű, Schmidt által vezetett szervezet (köz)pénzén utaztatja ide, juszt is – írja külügyi forrásokra hivatkozva az Index.

Milo Yiannopoulos
Fotó: Youtube

A finoman szólva is súlyos figura egy Magyarország – mint V4-elnök – által szervezett V4-konferencia megnyitó előadójaként került fel a netre, majd tüntették el a nevét. Yiannopoulos a legújabb fejlemények szerint nem a konferencián beszél majd, hanem „azt megelőzően, attól függetlenül", a KKTTK szervezésében – írja a portál.

A portál úgy tudja, hogy a V4-es partnerországok részéről is jeleztek komoly fenntartásaikat „bizonyos meghívottakkal szemben". Vélhetően ennek is szerepe lehet abban, hogy Yiannopoulos nem szerepel majd hivatalosan a konferencián.

Yiannopoulos meghívását az ellenzék mellett Gulyás Gergely Fidesz-frakcióvezető is bírálta, a konferenciára szintén meghívott Deutsch Tamás viszont kiállt mellette.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.