Schmidt Mária lánya interjút adott Schmidt Mária lapjának, szerinte az anyja bölcs asszony

Ungár Anna vezeti a családi ingatlanbirodalmat. Mindenkit befektetésre buzdít.

2018. október 11., 10:57

Szerző:

A Terror Háza Múzeum főigazgatója, Schmidt Mária tulajdonában lévő Figyelőben adott interjút Schmidt Mária lánya, Ungár Anna, aki eddig kerülte a nyilvánosságot. Ő édesanyjával, valamint testvérével, az LMP parlamenti képviselőjével, Ungár Péterrel együtt tulajdonosa a főleg ingatlanüzletben utazó BIF Nyrt.-nek, amelynek vagyona több milliárd forintra rúg, a hetilapnak pedig most azt mondta, tudatosan nem vállalt közszereplést, ami a üzleti életben szerinte teljesen normális dolog, „ráadásul irtózik is tőle”. „Ugyanakkor az általam vezetett cég iránti befektetői bizalmat a személyemmel szeretném erősíteni” - tette hozzá. 

A BIF-et lényegében Ungár Anna vezeti az igazgatótanács elnökeként, férje pedig az alelnök. A cégben a közelmúltban 5,7 milliárd forint értékben vásárolt részesedést a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő Takarékbank, ezzel pedig a NER legfontosabb nagytőkése az Ungár család üzlettársává vált. Emiatt az LMP-s Ungár Péter többszöri magyarázkodásra kényszerült, de legutóbb azt nyilatkozta, felülvizsgálja a helyzetet. Ungár Anna a Mészáros-befektetés kapcsán elmondta, mindenkit arra buzdít, hogy kövesse a felcsúti vállalkozó példáját.


Fotó: XXI. századi Intézet

Azt is elmondta, hogy nem ő választotta az ingatlanszakmát, hanem az választotta őt, hiszen eredetileg ügyésznek készült. Apjával, Ungár Andrással gyakran eljárt az üzleti tárgyalásokra, az ingatlanszakmára lett felkészítve, és nem a lehetőség, hanem inkább a kötelességtudat vitte erre a pályára.

Anyjáról csak annyit mondott, hogy nem is foglalkozik a vállalat ügyeivel, és hálás érte, hogy nem kell neki. Schmidt Mária ugyanis így olyasmivel tud foglalkozni, „amivel ő szeret, ami neki való, és nem untatja (...) nem az ő szakterülete az ingatlanhasznosítás és -fejlesztés, ezt bölcs asszony révén tudja is magáról” - tette hozzá Ungár Anna.