Schmidt Mária elárulta, meddig kell még az Európai Unióban maradnia Magyarországnak

2019. május 23., 14:19

Szerző:

„Az Európai Unióban addig kell maradnunk – és itt nemcsak Magyarországra gondolok hanem, az egész térségre, így Romániára is – amíg több az előny mint a hátrány. Le kell arról szokni, hogy szerelmi házasságot kötünk, lelkesedésből vagyunk együtt, tiszteljük őket, felnézünk rájuk – ez egy érdekviszony! Ameddig több az előnye, mint a hátránya, addig ott a helyünk, ha ez nem így van, lehet gondolkodni arról, hogy milyen más lehetőségek vannak” –  mondta Schmidt Mária Temesváron, a Bánsági Magyar Napok című rendezvénysorozat keretében. Az eseménytől a NyugatiJelen tudósított. 

Fotó: XXI. századi Intézet

Schmidt Mária kifejtette azt is, hogy szerinte a  migráció kérdése valójában eltakar egy sokkal fontosabb kérdést: ez a nemzeti szuverenitás kérdése. A kérdés valójában az, hogy az európai föderális birodalom irányába lép-e tovább az Unió vagy pedig megmarad a nemzetállamoknak a szövetsége. Ez két teljesen ellentétes koncepció és nem sok megegyezésre van lehetőség.

Amikor a migrációt próbálják a nyugati országok ráerőltetni azokra az országokra, amelyek ezt nem akarják, valójában a nemzeti szuverenitásukat akarják csorbítani és egy központi akaratot akarnak rájuk erőszakolni – mondta a Terror Háza főigazgatója.

(Az atv.hu nyomán)

2024. április 18., 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.