Schiffer szerint a Hadházy-Sallai balhé csak a jéghegy csúcsa, de nem érdekli a folytatás

2018. április 16. 11:39 - szerző: 168 Óra

Nem személyi konfliktust, inkább valamilyen értékkonszenzus felbomlását látja az LMP szombati incidense mögött a párt volt társelnöke.

Schiffer András a Hír TV Reggeli járat című műsorában azt mondta, hogy a Hadházy Ákos és Sallai Róbert Benedek között feszülő ellentét csak a jéghegy csúcsa, szerinte a probléma már ott elkezdődött, amikor tavaly márciusban Sallai Róbert Benedek bejelentette, hogy nem kíván újra indulni a választáson.

Nem csak ezt a szombati jelenetet nem tartottam szerencsésnek, azt sem, hogy Sallai R. Benedek a tisztújító kongresszus után tavaly talán márciusban bejelentette azt, hogy nem fog újra indulni. Schiffer szerint ez nem feltétlenül volt egy szerencsés húzás, hiszen az országos listaállítás akkor még bőven hátra volt. Mindegy ezen túl van az LMP.

Fotó: Hír TV

„Őszinte leszek, fogalmam nincs, hogy mi fog következni. Ez a történet így ebből a szempontból már nem is nagyon érdekel" - mondta a volt képviselő.

Szombati hírünk szerint Sallai R. egy etikai bozottsági ülésen szóváltás után odament Hadházyhoz, megragadta a két karjánál és székestül elrántotta. Hadházy a földre zuhant, bevágta a fejét és egy percre eszméletét vesztette. A fegyelmi bizottság és az az előtt álló politikustársak azonnal mentőt hívtak Hadházyhoz, akit ezután be is szállítottak a Honvédkórházba.

Sallai ezzel szemben így emlékszik a finoman szólva is kínos esetre:

„Bocsánatot kérek tőle, amiért olyan riasztóan közeledhettem felé, hogy megérte magát ledobni a földre. Lehet, hogy meglöktem a székét. De, hogy erőt nem fejtettem ki, az bizonyos, és hogy nem ütöttem meg, az is bizonyos – és hazug, aki mást állít, de volt ott vagy hat tanú.”