Nem tetszett a fideszes polgármesternek Jordán Tamás darabja, hát kivették a Savaria Karnevál programjából

2019. augusztus 24., 16:04

Szerző:

Már az egyik beharangozó sajtótájékoztatón arról számoltak be a Savaria Karnevál szervezői, hogy lesz egy ajándékuk a XX. historikus játékok résztvevőinek. Mint később kiderült, ez egy színházi darab lett volna, amelyet a szombathelyi Weöres Sándor Színház színészei és annak igazgatója, Jordán Tamás talált ki.

Az Ugytudjuk úgy értesült, hogy a negyedórás darabban a Savariát alapító Claudius császár a modern kori Szombathelyre álmodja magát, a színház így mutatta volna be, hogy

mit szólna a néhai császár 2000 év távlatából ahhoz, hogy milyen is lett a város.

Puskás Tivadar és Hende Csaba 2012-ben a Savaria Karneválon
Fotó: MTI//Kászoni László

A város fideszes polgármestere, Puskás Tivadar azonban nemtetszését fejezte ki a darabbal kapcsolatban,

így az nem mehetett le csütörtökön a Karnevál megnyitóján.

Jordánék az elmaradt előadást vasárnap 11 órakor a Megyeháza udvarán, ingyenes belépés mellett mutatják be. 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.