Most egy sátoraljaújhelyi táborban bukkant fel a koronavírus, gyanús eseteket különítettek el

2020. július 7., 22:04

Szerző:

Két koronavírusos beteg volt a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborában

tudta meg a hvg.hu egy, a táborban részt vevő olvasójától. Mint arról beszámolt, az eseményen nagyjából 250-en vannak, a Kárpát-medencei diaszpórában élő középiskolások és egyetemisták. 

A hétfőn indult táborban a kedd délelőtti városnézésen derült ki, hogy az egyik diák tesztje pozitív lett. A hír hallatán mindenkit visszavittek a táborba, a két érintettért külön autóval jöttek. Elmondása szerint a teszteket nem a táborban, hanem még korábban, Budapesten végezték, de azt nem tudta megmondani, hogy a vizsgálatokat ki és miért kérte.

A táborban ezt követően megjelentek a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai, a két ember közvetlen kontaktjait elkülönítették,

az érintett diákokat pedig mentőautó vitte el egy fővárosi kórházba.

Nagyon ijesztő volt – számolt be a hvg.hu olvasója. A tábort szervező Rákóczi Szövetség elnöke azt mondta, a tábor folytatódik, az érintetteket elkülönítették.

A portál hozzáteszi,

Szerbia az egyetlen unión kívüli ország, ahonnan Orbán Viktor bejelentése után szabadon jöhetnek turisták Magyarországra,

miközben az unió által javasolt országokból viszont nem. Miután egyre romlik a járványhelyzet Szerbiában - kedd este Aleksandar Vucic államfő már arról beszélt, ismét kijárási korlátozást vezetnek be Belgárdban.

Az MTI fotóinak tanúsága szerint a tábor hétfői megnyitóján a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára, Potápi Árpád is részt vett. 

Megnyílt a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei KözépiskolA tábor megnyitója. Maszk senkin sem volt és a távolságtartás sem igazán működött. 

Nemrég ugyancsak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében bukkant fel a koronavírus: Mezőkövesden egy iskolát kellett lezárni, miután egy pedagógus többeket is megfertőzött. 

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.