A budapesti kormányhivatal vezetésével vigasztalhatják Sára Botondot, a vesztes józsefvárosi fideszes expolgármestert

2020. január 3., 19:20

Szerző:

Pénteken derült ki, hogy a Budapest Főváros Kormányhivatalát csaknem hat évig kormánymegbízottként vezető György István váltja Tuzson Bencét a Miniszterelnökség államtitkári székében, Tuzson Bence a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára lesz, az atv.hiu pedig azt írja. hogy a bukott józsefvárosi fideszes polgármester, Sára Botond lehet az, aki  megkapja a György István tisztségét a fővárosi kormányhivatalban. Sára Botond erre utalt is egy novemberi Facebook-posztjában, jelezve, hogy nem fogja átvenni a képviselői mandátumát, mert más feladatot kapott. Hozzáfűzte, új posztján is szem előtt tartja majd Józsefváros érdekeit, a megválasztott új városvezetéssel a lehető legtöbb kérdésben együttműködik majd.

Sára Botond október 13-án 69 szavazattal kapott ki az összellenzéki támogatással induló józsefvárosi jelölttől, Pikó Andrástól. Bár Sára Botond megtámadta az eredményt, a  a Fővárosii Választási Bizottság nem adott helyt a kifogásainak.

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.