Sára Botond polgármester munkatársa azzal riogat, ha az ellenzék nyer Józsefvárosban, akkor mindenki a romák csicskája lesz

2019. szeptember 23., 13:48

Szerző:

Meglehetősen szélsőséges véleményének adott hangot Facebookon Sára Botond fideszes józsefvárosi polgármester egyik közeli munkatársa, Nagy Orsolya az ellenzék vasárnapi választási rendezvényét követően – írja az Index. Pikó András független jelölt a kerületben tartott családi napot, ahol nagy számban jelentek meg helyi romák is, amiről Nagy Orsolyának az jutott eszébe:

„Azt hiszem, ez világos beszéd! Ha Pikó nyer, a romak [sic!] újra terror alatt fogják tartani a nem romákat. Menőség lesz romának lenni, ha nem vagy roma, csak egy csicska leszel. Végünk, baszki!”

Tehát az önkormányzati munkatárs azzal riogatja a nem romákat, hogy nekik meglehetősen rossz lesz, ha Pikó András nyer. Írt arról is, hogy ő elköltözik a kerületből, ha a független jelölt győz október 13-án.

Nagy Orsolya egyébként épp arról a rendezvényről nyilvánított véleményt, amelyiken az önkormányzat egyik illetékes munkatársa épp Pikó András beszéde előtt húzta ki a hangosítást biztosító áramot egy állítólagos szabálytalanságot emlegetve. A független polgármesterjelölt stábja bejelentést tett a rendőrségen a rendezvény megzavarása miatt.