Szakács Árpád: Tízmilliárdokkal megtámogatott köreink kínosan amatőr látszatcselekvéssel próbálják elfedni a semmittevést

2019. november 22., 11:28

Szerző:

Csütörtök este átadták a Lovas István Társaság által megalapított Lovas István-sajtódíjat a budai Szent Margit Gimnázium dísztermében. A díjat Szakács Árpád, a Magyar Nemzet újságírója kapta. A kormányközeli lap tudósítása szerint a kitüntetett szokatlan nyíltsággal bírálta az állami pénzekkel kitömött kormányközeli média tevékenységét.

Szakács Árpád beszédében idézett Szabó Dezső 1938-as, a magyar miniszterelnökhöz intézett leveléből, amelyben az író a magyar nemzeti öntudat erősítésének szükségességére hívta fel a figyelmet. A Magyar Nemzet munkatársa az akkori helyzetet párhuzamba állította a mai kulturális élettel, amelyben szerinte most is a magyarellenes, kozmopolita szellemiség uralkodik.

– Magyarországon ma a balliberális világkép emberkísérletének programja zajlik, ezt segíti a kultúra minden területe, a film, a képzőművészet, a könyvkiadás, a színház és a zene – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy szerinte a kulturális téren hiányoznak a győzelmek, sőt, a csaták is.

– Miközben a másik oldal forradalmi narratívában él, addig a saját, tízmilliárdokkal megtámogatott köreink a legjobb esetben is minden hatás nélküli, kínosan amatőr látszatcselekvéssel próbálják elfedni a semmittevést

– fogalmazta meg kritikáját az újságíró.


Fotó: Echo TV

A díjazottat a Demokrata újságírója, Szentesi Zöldi László méltatta. Úgy fogalmazott, Szakács Árpád nem a rendszert akarja megváltoztatni, mert ahhoz mindannyian kevesek vagyunk, hanem a rendszert a magyarság szolgálatába állítaná.

– Ez a valódi hűség, és ezért fogunk megmaradni – mert még vannak olyan embereink, mint a köröstárkányi Szakács Árpád

– tette hozzá.

Szakács Árpád korábban egész sorozatot írt a Magyar Időkben a balliberális kulturális dominanciáról. Ennek egyik következménye az lett, hogy a jobboldali Prőhle Gergelyt leváltották a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről.

Nem Szakács Árpád volt az egyetlen, aki a NER-en belül a kormányközeli sajtó teljesítményét bírálta. A Fidesz korábbi országgyűlési képviselője, Varga István – akkor még a KESMA kuratóriumi elnökeként – egy interjúban a kormánypárti sajtót kritizálta. Azt mondta, hogy szerinte „igényes, jó tollú újságírókat inkább a másik oldalon lát”. Varga ezután lemondott a KESMA éléről.

2024. április 23., 07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.