Sajnálja az ÁSZ, hogy elégtek a tűzben a DK iratai, de kéri a DK iratait

2018. november 20., 14:04

Szerző:

Az Állami Számvevőszék sajnálatát fejezi ki a Demokratikus Koalíció irodáiban bekövetkezett tűz miatt, de minden közpénzből működő szervezetnek – így a pártoknak is – a vonatkozó törvényi előírások szerint biztosítaniuk kell a dokumentumok és adatok biztonságos megőrzését és tárolását – reagált az Állami Számvevőszék a DK bejelentésére, miszerint a teljes könyvelésük elégett a központi pártirodát megsemmisítő tűzben. 

Molnár Csaba, a párt alelnöke a károk szemrevételezése után tegnap azt mondta: minden iratuk, könyvelési anyag megsemmisült , szerencsére az Állami Számvevőszéknek a választás után indult eljárása majdnem a végéhez ért, „minden adat, ami az ÁSZ-nak kellett, az ott van ÁSZ-nál".

A számvevőszék erre reagált a közleménnyel, amiben azt is írták: 

„Az Állami Számvevőszék kizárólag a 2018. április 8-i országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzéséhez kért és kapott dokumentumokat a Demokratikus Koalíciótól. A 2017-2018. évekre vonatkozó, törvényben előírt ellenőrzéshez – ami várhatóan csak 2019. II. félévében lesz esedékes – az ÁSZ semmilyen dokumentumot nem kért és nem is kapott a párttól."