Saját halottjának tekinti az Emmi a 41 évesen kórházban elhunyt tatabányai beteghordót

2020. április 28., 17:19

Szerző:

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti Bohák Csabát, a tatabányai Szent Borbála Kórház beteghordóját – ezt közölte a tárca kedd délután.

Az életének 41. évében elhunyt férfi húsz éven keresztül lelkiismeretesen szolgálata a tatabányai Szent Borbála Kórházat és odaadó munkájával hozzájárult a betegek gyógyításához – írta a minisztérium, részletezve: a „csendes, megbízható egészségügyi dolgozó” a székesfehérvári Szent György Kórházban több héten keresztül intenzív kezelés alatt állt. Szervezete április 24-én feladta a harcot a COVID-19 vírus elleni küzdelemben – fogalmazott közleményében az Emmi.

Az Emmi azt is írja, hogy a férfi

a koronavírus „első egészségügyben dolgozó áldozata”.

 

A 41 éves férfi az, akiről Müller Cecília országos tisztifőorvos azt állította, hogy „bélgyulladásos betegségben, baktérium okozta vérmérgezés” volt az alapbetegsége, amire rárakódott a vírus,

de a gyászoló felesége szerint – aki szintén a tatabányai kórházban dolgozik, ahol egyébként immár 53 fertőzött van a dolgozók között –

a férjének semmilyen alapbetegsége nem volt, hanem az öthetes kórházi kezelése közben kapta el az MRSA nevű, súlyos kórházi fertőzést és bélfertőzést.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.