Saját főpolgármester-jelöltet indít a Momentum Mozgalom az ellenzéki előválasztáson

A széles nyilvánosság előtt eddig nem ismert Kerpel-Fronius Gábor az.

2019. május 31., 13:09

Szerző:

Párton belüli jelöltet indít a Momentum Mozgalom az az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson – írja pártbeli forrásaira  hivatkozva az Azonnali. Bár hivatalosan hétfőn tesznek bejelentést róla, a portál később kiszivárogtatta azt is, hogy a párt legidősebb tagjáról, az 52 éves cégvezető Kerpel-Fronius Gáborról van szó. Ő a XIII. kerületi pártszervezet tagja, a Momentum EP-listájának a hatodik helyezettje volt.

Kerpel-Fronius Gábor
Fotó: Kerpel-Fronius Gábor Facebook-oldala

Az LMP és a Jobbik által indított Puzsér Róbert, illetve az MSZP-Párbeszéd szövetség főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely ellen fog kiállni. 

A párt nyilvánvalóan a vasárnapi EP-választáson elért siker után döntött saját főpolgármester-jelölt indításáról. A Momentum Mozgalom 9,87 százalékot, 339 268 voksot kapott, két képviselője – Cseh Katalin és Donáth Anna is lehet 2019 és 2024 között az Európai Parlamentben, amihez képest a MSZP-nek és a Jobbiknak egy-egy-mandátumot sikerült szereznie, az LMP-nek pedig egyet sem. 

Ami Budapestet illeti, a Momentum Mozgalom a szavazatok 17,35 százalékát kapta meg. tíz fővárosi kerületben – az I., II., XI., XII., V., VI., VII., VIII., IX., XIII. kerületben – is a jobb eredményt ért el, mint a Demokratikus Koalíció, és a Fidesz mögött végzett a második helyen.

Lapunknak adott hétfői interjújában Cseh Katalin még arról beszélt, hogy az előválasztás győztesét fogják támogatni.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.