Saját feleségének adott meg Polt Péter részben egy több milliós kölcsönt, és egyre többet keres az állásaival

A legfőbb ügyész vagyona papíron szinte semmit nem változott.

2019. február 1., 03:41

Szerző: M. R.

A NER egyik oszlopa, Polt Péter legfőbb ügyész egy év alatt látszólag alig-alig profitált pozíciójából. Idei és tavalyi vagyonnyilatkozata szinte szóról-szóra megegyezik. Továbbra is felerészben tulajdonosa egy pasaréti háznak, egy balatonfüredi üdülőnek, valamint egy hétvégi háznak, egy pincének és egy szántónak. Ugyanaz az Opel Mokka van a nevén, bár a hivatali Volkswagen Touareget használja, továbbá van egy vitorlás kishajója is.

Nagyobb érdekességeket nyújt a legfőbb ügyész pénzügyi helyzete. Amíg tavaly még 9,2 millió forinttal tartoztott a feleségének, ötmilliót sikerült törlesztenie, így Polt-Palásthy Mariannának már csak 4,4 milliót kell várnia tőle. 

Ezen felül Polt Péter oktatóként kapott fizetése jelentősen megnőtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen:, 

havi 390 ezerről 624 ezer forintra nőtt a bére és a kutatási díja.

Legfőbb ügyészként kapott éves jövedelme is csaknem egymillió forinttal emelkedett, évi 12,9-ről 13,8 millióra.

Ráadásul 2018-ban több, mint egymillió forintos jogdíjat is kapott a vádhatóság vezetője a Wolters Kluwer Kft.-től, amely jogtudományi publikációkkal is foglalkozik.

Fotó: ugyeszseg.hu

Cikkünk egy sorozat része, 2019. január 31-ig ugyanis az országgyűlési képviselőknek, a függetlenként politizáló Szél Bernadettnek és Hadházy Ákosnak, a Fidesz, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a DK, a Párbeszéd, a Liberálisok politikusainak le kellett adniuk a vagyonnyilatkozatukat, de ugyanerre kötelezi a törvény az Orbán-kormány tagjait, a Magyar Nemzeti Bank és az Állami Számvevőszék elnökét, illetve a legfőbb ügyészt is. Kattintsanak!

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.