Kitépték a mikrofont az RTL riporterének kezéből, amikor arról kérdezett, miért kérték az egyik betegtől, titkolja el a többiek elől, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje

2020. március 11., 06:04

Szerző:

Amikor arról próbált érdeklődni az RTL Klub riportere az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján, hogy miért kérték az egyik iráni beteget a karanténban arra, hogy ne mondja el a szobatársainak, hogy pozitív lett a tesztje, egy nő megjelent mellette és egyszerűen kitépte Molnár Eszter kezéből a mikrofont (éppen a „köhögőlázas” szónál). Az elképesztő jelenet az alábbi videóban 24:07-től látható:

Ezek után Lakatos Tibor, az Operatív Törzs ügyeleti vezetője felhívta a figyelmet, hogy törekedjen mindenki a kérdések rövidségére – mint mondta, sok a kérdés, és társára, Müller Cecília tisztifőorvosra utalva hozzátette, „mindkettőnknek van más dolga is”. Müller közölte, természetesen minden kérdésre válaszol. Elméletileg csak két kérdést tehet fel minden újságíró, Molnár Eszter is éppen a másodikat tette fel, de még nem végzett vele.

Nem sokkal később – írja a 444.hu – az ATV munkatársát, Zalavári Noémit is igyekeztek korlátozni munkája végzésében, ő azonban akkor, amikor kivették volna a kezéből a mikrofont, közölte, hogy eddig csak egy fél kérdést mondott el, neki nagyvonalúan megengedték, hogy befejezze a mondatot.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.