Roma rendezvényre mentek be a Mi Hazánk aktivistái, szétverték a melegekről szóló filmvetítést

2019. március 31. 21:37 - szerző: Ágoston Zoltán

A Mi Hazánk Mozgalom és ifjúsági tagozata, a Mi Hazánk ifjai Facebook-oldalán jelent meg az a videó, amelynek tanúsága szerint a szélsőjobboldali pártjának az aktivistái megzavartak egy szegedi roma rendezvényt – vette észre az Index. A melegekről szóló, Ne a bőrszínt nézd, hanem az embert címen futó filmvetítésen a szélsőjobboldali párt aktivistái vezényszóra – „Mi Hazánk Ifjai, a normalitás nevében utánam!” –  felállnak, egyikük kitépi a kábelt a projektorból, aztán kiállnak, hogy feltartsanak egy transzparenst, de ezt a rendezvény egyik résztvevője széttépi. Közben az aktivisták vezetője azt mondja, hogy a Mi Hazánk Ifjai felszólítja a szervezőket, hogy fejezzék be a homoszexualitás „propagálást és reklámozását”, mert a normalitásnak az egyedüli reklámozható formája anya, apa és gyermeke. – Ez egy pártrendezvény, és azonnal fejezzék be – mutatott rá a Párbeszéd molinójára a teremben.

Az aktivisták később azt állították, hogy a szervezők foglyul ejtették őket, amikor egyikük el akarta venni a videót készítőtől a telefonját, a szervezők pedig azt, hogy az aktivisták többször gyalázták a résztvevőket.

A Mi Hazánk Mozgalom a Jobbik tavalyi parlamenti választások utáni kettészakadása után alakult meg. Elnöke Toroczkai László ásotthalmi polgármester, tagja pedig Volner János és elnökhelyettesként Dúró Dóra is. És amíg a Jobbik hanyagolja a rasszista, antiszemita valamint a szexuális kisebbségek ellen uszító szólamokat, a Mi Hazánk Mozgalom szívesen nyúl ezekhez a témákhoz, Dúró Dóra pedig szórakoztató nyilvános szereplések színezte minikampányt is indított egyes civil szervezetek ellen, amelyek szerinte az iskolákban népszerűsítik a homoszexualitást.

Folytatjuk – ígéri egyébként a Facebook-oldalán a Mi Hazánk Ifjai.