Bekamerázzák a Roma Holokauszt Emlékművet, annyiszor gyalázták már meg

2020. augusztus 23. 12:21 - szerző: 168 Óra - forrás: Index

Roma szervezetekkel folytatott megbeszélései után olyan előterjesztést nyújtott be a Fővárosi Közgyűlésnek, miszerint bekameráznák a Roma Holokauszt Emlékművet a budapesti Nehru-parton – jelentette be a Facebookon Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, mint az Index észrevette.

Továbbá térfigyelő kamerákkal védenék a nyilasterror idején a Dunába lőtt zsidó embereknek emléket állító Cipők című alkotást is a Széchenyi rakparton.

 A felvetést Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester is támogatásáról biztosította. A kamerázásról szóló határozat a Fővárosi Közgyűlés augusztus 27-i ülésén szerepel előterjesztésként. Kerpel-Fronius emlékeztet rá, hogy legutóbb június 2-án gyalázták meg a Roma Holokauszt Emlékművet, de korábban is rendszeresen rasszista, kirekesztő feliratokat fújtak fel rá. 

A Cipők című emlékművet is többször meggyalázták, a legemlékezetesebb az volt, amikor jobbikos Kulcsár Gergely beleköpött az egyik cipőbe, majd erről büszkén tájékoztatta párttársait. Kulcsár indult volna a legutóbbi önkormányzati választáson Jobbik-LMP-Momentum színeiben Debrecenben, de visszaléptették.