Rogán Cecília és Sarka Kata párja is megjelent a teniszbizniszben

2019. szeptember 30., 08:50

Szerző:

Nemrég a fitneszüzletben bukkant fel a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal felesége, Rogán-Gaál Cecília. A miniszterfeleség a városmajori Budai Tenisz Centrum bérlő-üzemeltető cégében lett a felügyelőbizottság tagja – tudta meg a 24.hu.

A Magyarország Szépe szégpségverseny válogatója Budapesten
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az illető cégben, az Excellent Game Mozgásakadémia és Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft.-ben a tulajdonos is változott nemrég. Azt a Bessenyei Istvánt jegyezték be az üzletrészek többségi tulajdonosaként, aki az Orbán-kormány kedvenc őrző-védő vállalkozásában, a Valton Sec Kft.-ben érdekelt, és emellett párjával, Sarka Katával Rogánék legközelebbi üzleti köréhez tartozik.

Bessenyei István a magyar teniszéletben jól ismert vállalkozó, Hamar Gábor és az egykor Európa-bajnok kalapácsvető, Gécsek Tibor párosát váltotta a cégben. A lap szerint a váltás a NER-en belüli adás-vételnek minősíthető, mivel Hamar Gábor az a fiatal NER-lovag, aki Mészáros Lőrinc mellé szegődött a felcsúti milliárdos márciusi moszkvai útjára, és jó kapcsolatokat ápol Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal is.

A klubban az országban egyedülálló módon található olyan keménypálya-borítás, mint amilyenen például év első Grand Slam versenyét, az Australian Opent is rendezik, Babos Tímea és Fucsovics Márton is ott edz, amikor éppen Magyarországon tartózkodik. Két éve újították fel az ingatlant és a pályákat. Az Excellent Game mérlegbeszámolójához fűzött melléklet szerint nyoma van 337 millió forint állami támogatásnak is, amiből energiahatékony, modern aluvázas sátorstruktúrákra költöttek.

A miniszter felesége valaha Balatonbogláron versenyszerűen teniszezett, első osztályú játékos volt, és teniszedzői tanulmányokat folytatott a Testnevelési Egyetemen.