Rogán Cecília sportrendezvényeket védetett le a saját nevén

2019. május 11., 18:35

Szerző:

Április 24-én három védjegybejelentés is érkezett Rogán Antal kabinetminisztere felesége, Rogán-Gaál Cecília Ágnes nevén a Szellemi Tulajdon Hivatalába – írja a hvg.hu.

A FitBalance Kids, a FitBalance Gasztrofesztivál és az N Nemzeti Futóverseny nevet, illetve az utóbbi esetében a logót is kizárólagosan szeretné birtokolni.

Az eredeti hírek szerint a Fitbalance sport- és életmódszolgáltatót a Nakama&Partners nevű cégükön keresztül szerezte meg Rogán Cecília és barátnője, Sarka Kata. A cégbírósági bejegyzésekben viszont ennek nem látszik a nyoma. A FitBalance honlapja szerint ugyanis az adatkezelésre jogosult a Digital Minds Kft., amely a napokban a FitBalance expót is jegyezte a Papp László Sportarénában.

A név levédetésénél sem cég van feltüntetve tulajdonosként, hanem a miniszterfeleség neve.

A márka azonban a jelek szerint egyre sikeresebb, amit nemcsak a Digital Minds bevételei bizonyítanak, hanem a támogatói kör bővülése is, a Szerencsejáték Zrt., az MVM-csoport, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az egyre inkább Mészáros Lőrinchez kötődő TV2-csoport támogatásainak köszönhetően.

A hvg.hu azt írja, hogy így a dotációt formálisan a Digital Minds kapja, a márkanév viszont Rogán Cecíliáé.

A Magyarország Szépe szégpségverseny válogatója Budapesten
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A márkanév alatt viszont nemcsak a FitBalance expó fut, hanem a FitBalance Kids is, amelynek május 26-án lesz az Orczy-kertben a rendezvénye, és előkészület alatt van a FitBalance Gasztrofesztivál is.

Bár a Nemzeti Futóverseny nem FitBalance-rendezvény, honlapján azonban rendezőként ugyancsak a Digital Minds szerepel, és a támogatói kör is azonos. Az első eseménye június 8-án lesz, amelyet úgy hirdetnek, hogy

„Magyarország egyik legkülönlegesebb futóversenye”, és „ezentúl minden évben eldől, ki lesz a Nemzet Futója”.

Úgy tűnik, az már eldőlt, hogy ki a Nemzeti Futóverseny név birtokosa.