Három állami cég 495 millió forinttal támogatta Rogán Cecília sporteseményeit

2019. augusztus 15., 19:19

Szerző:

Hosszú levelezés után sikerült kideríteni, hogy három állami cég, az MVM, az Antenna Hungária, illetve a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. összesen 495 millió forintot adott Rogán Antal kabinetminiszter feleségéhez, Rogán-Gaál Cecíliához köthető cég, a Nakama & Partners Kft. futóversenyek megrendezésére – írja a hvg.hu.  Három eseményről, a Fitbalance Aréna Tavaszról, Fitbalance Kidsről és Nemzeti Futóversenyről van szó, 

  • az MVM 230 millió,
  • Szerencsejáték Service Zrt. 205 millió
  • az Antenna Hungária 60 millió

forintot áldozott rájuk úgy, (2015 óta Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. bírálja el a Szerencsejáték Zrt.-hez befutó támogatási kérelmeket támogatási kérelmeket.)

Fotó: Kovalovszky Dániel

Korábban nem volt jellemző, hogy a három állami cég pénzt adjon hasonló eseményekre. A K-Monitor korábbi számításai megálltak 273 millió forintnál. Nem mellékes, hogy mivel állami cégek támogatásáról van szó, a Nemzeti Kommunikációs Hivatalnak kellett jóváhagynia őket, amelyet a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyel. Rogán Antal szerint egyébként nincs itt semmi látnivaló, a politikus legalábbis júniusban azt mondta, a felesége cége semmilyen állami megbízást és szerződést nem kap, abban pedig, hogy az állam ingyenes sportrendezvényeket támogat – mindig is támogatott –, nincs semmi különös.